Omberegning af registreringsafgift

Motorstyrelsen arbejder på at afslutte de sidste omberegninger af registreringsafgift på køretøjer, der er indregistreret i perioden 18. december 2020 til og med 31. maj 2021.

Den 1. juni 2021 trådte nye regler for registreringsafgift i kraft. Reglerne har virkning fra den 18. december 2020, og derfor har Motorstyrelsen siden 1. juni 2021 arbejdet med at omberegne afgiften på køretøjer, der er afgiftsberigtiget i perioden fra og med 18. december 2020 til og med 31. maj 2021.

Vi har gennemført de fleste omberegninger, men vi mangler fortsat en mindre andel. Vi opdaterer løbende nedenfor om processen for disse omberegninger.

Omberegningerne kan medføre, at det bliver nødvendigt at efterregulere de betalte afgifter. Skattestyrelsen vil efteropkræve eller tilbagebetale beløbet til den, der har pligt til at afregne afgiften.

 

Løbende opdatering om omberegning

Motorstyrelsen orienterer på denne side løbende om, hvordan det går med omberegningerne.

21. april 2023

Status på de sidste omberegninger

Motorstyrelsen arbejder på at gennemføre de sidste omberegninger som følge af lov 203 om grøn omstilling af vejtransporten.

Disse sager er forbundet med stor kompleksitet, og derfor kan vi desværre ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår vi er færdige med opgaven.

Vi analyserer i øjeblikket muligheden for at gennemføre de resterende omberegninger i Motorregistret, ligesom vi undersøger, om vi kan håndtere nogle af sagerne manuelt.

 

Se opdateringer fra 2022

Se opdateringer fra 2021

Spørgsmål til regulering af registreringsafgift

Har du eller din virksomhed modtaget en afgørelse fra Motorstyrelsen om ny beregning af registreringsafgift eller eksportgodtgørelse som følge af de nye regler om registreringsafgift, og har du spørgsmål til afgørelsen, så kan du skrive til os via TastSelv på skat.dk.
.
I menuen vælger du: Skriv til os → Bil og motor → Regulering af registreringsafgift som følge af lov 203 om  nye bilafgifter.
.
.