Omregistrering

Hvordan omregistrerer du en bil? Se videoen nedenfor og find ud af, hvordan du gør.

Når du ønsker at købe en bil i Danmark af en privat sælger, kan du omregistrere bilen gennem appen Ejerskifte eller på Motorregistrets hjemmeside.

Hvis du bruger ejerskifte-appen, er det let at omregistrere bilen med det samme. Se i videoen, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med købet, og hvordan du omregistrerer ved hjælp af ejerskifteappen.

Ordforklaringer og relevante links fremgår længere nede på siden.

Få styr på, hvordan du omregistrerer en bil

Ordforklaringer

 • Forsikring (forsikringsaftale)

  Alle biler skal som minimum være dækket af en ansvarsforsikring.

  Forsikringen dækker for omkostninger til udbedringer af skader, du påfører et andet køretøj, en person eller tredjemands ejendom, fx hvis du bliver involveret i en trafikulykke.

  Du kan udvide din ansvarsforsikring med en kaskoforsikring, som dækker omkostninger til udbedring af skader på din egen bil, hvis du fx beskadiger den ved en ulykke.

 • Omregistrere

  Når du ejer en bil, skal den være registreret i dit navn i Motorregistret.

  Hvis du køber en bil, skal du sørge for at få den registreret i dit navn senest 4 dage efter, du har købt den.

  Hvis du køber bilen af en privat sælger, kan du omregistere bilen via appen Ejerskifte eller på Motorregistrets hjemmeside.

  Hvis du bruger Motorregistrets hjemmeside, skal du huske at få registreringsattesten fra den tidligere ejer. Du skal nemlig bruge kontroltal fra registreringsattesten, når du omregistrerer på Motorregistret hjemmeside.

 • Registreringsattest

  Registreringsattesten er dit fysiske bevis på, at du er ejer eller bruger af en bil.

  Når du køber en bil og omregistrerer den, modtager du registreringsattesten med posten i løbet af ti dage.

  Registreringsattesten består af to dele. I Danmark er det ikke et lovkrav at have registreringsattesten med i bilen, men i nogle lande er det obligatorisk at medbringe den. Skal du køre i udlandet, kan du dog nøjes med at medbringe del 1 af registreringsattesten.

  Du bør aldrig opbevare registreringsattestens del 1 og del 2 i bilen samtidigt, da kontrolkoderne kan anvendes til, at en tredjemand (fx ved tyveri) uberettiget omregistrerer bilen til sig selv.