Gyldig fra

Bilejere med gæld skal betale alle afgifter for at få nummerplader på igen

Bilejere, der ikke har betalt de periodiske afgifter på deres køretøj, kan få inddraget nummerpladerne af politiet. Køretøjet kan først få nummerplader på igen, når alle afgifter er betalt. Det kan tage lidt længere tid i øjeblikket, fordi Motorekspeditionerne er lukkede på grund af coronavirus.

Hvis en bilejer ikke betaler de periodiske afgifter på sit køretøj, fx vægtafgift eller grøn ejerafgift, risikerer bilejeren at få inddraget nummerpladerne af politiet. Og så er det ikke længere lovligt at bruge køretøjet på de danske veje.

Men bilejeren kan få nummerplader på sit køretøj igen ved at betale alle ubetalte afgifter på køretøjet. Bilejeren skal derudover betale for et sæt nye nummerplader og et gebyr.

De ubetalte afgifter kan betales via banken og under normale omstændigheder også i Motorstyrelsens ekspeditioner, hvor man kan få nummerplader med det samme. Men ekspeditionerne er lukkede i øjeblikket for at begrænse smitte med coronavirus.

Derfor kan det tage lidt længere tid, før det er muligt at købe nye nummerplader, selvom det skyldige beløb er indbetalt. Der kan nemlig gå op til fire hverdage, før Skattestyrelsen kan registrere, at bilejeren har betalt via banken.

Bilejer kan have gæld på køretøjet to steder

Det er Skattestyrelsen, der står for at opkræve de periodiske afgifter på køretøjer. Det er også Skattestyrelsen, der beder politiet om at inddrage nummerplader, hvis en bilejer ikke betaler de periodiske afgifter.

Men de ubetalte afgifter kan både være registreret som gæld ved Skattestyrelsen og ved Gældsstyrelsen. Bilejeren skal betale gælden på køretøjet ved både Skattestyrelsen og Gældsstyrelsen for at kunne købe nye nummerplader til køretøjet.

Nye nummerplader udleveres kun ved nummerpladeoperatører, så længe motorekspeditionerne er lukkede.

Læs om bestilling af nummerplader og priser på skat.dk

Se åbningstider for motorekspeditionerne

Sådan får du oplysninger om ubetalte afgifter

Har du fået inddraget dine nummerplader, og er du i tvivl om, hvad du skylder i periodiske afgifter, kan du kontakte Skattestyrelsen på telefon 72 22 28 73.