Gyldig fra

Hvad koster det at få hvide plader på en gulpladebil?

Nye miljøzoneregler får mange borgere til at overveje, om de skal omregistrere deres ældre varebiler til biler på hvide plader, men i de fleste tilfælde kan det ikke betale sig.

Motorstyrelsen får mange henvendelser fra borgere, der spørger, hvad det koster at få omregistreret en bil på gule plader til hvide plader. Det skyldes de nye regler om miljøzoner, som betyder, at ældre dieseldrevne varebiler ikke længere har adgang til miljøzoner i København, Odense, Aarhus og Aalborg, hvis de ikke har monteret et partikelfilter. De nye regler gælder for varebiler, der er indregistreret før den 1. januar 2007. Personbiler, der kører på diesel, er ikke omfattet af reglerne.

Erfaringerne viser, at det kun er nogle få procent af bilejerne, der vælger at omregistrere deres varebil til personbil, for de skal betale mere i afgift, end de havde forventet.

Motorstyrelsen har oplistet en række eksempler på, hvad der typisk skal betales i afgift for en række varebiler, hvis de skal omregistreres til at være personbiler. I nedenstående er der kun tale om cirkapriser, og afgiften kan variere i begge retninger, fordi hvert enkelt køretøj vurderes individuelt.

Mærke

Model

Variant

Årgang

Afgift for gul til hvid nummerplade

Land Rover

Range Rover

2,7 HSE

2006

80.000

Land Rover

Defender 90

86 HK

1988

60.000

VW

Transporter

2,5 TDI

2006

45.000

VW

Syncro

Caravelle

1991

40.000

Toyota

Hilux

2,4 TD 4WD Dob Cab

2002

65.000

 

Du kan læse mere om de nye miljøzoneregler her.