Gyldig fra

Husk at overholde regler for anvendelse af varebiler

Mange virksomheder er ikke opmærksomme på, at varebiler på gule plader kun må bruges til erhvervsmæssige formål. Vejledning fra Motorstyrelsen beskriver reglerne.

Varebiler på gule plader skal bruges til erhvervsmæssige formål og ikke til privat kørsel. Men Motorstyrelsen kan konstatere, at mange virksomheder ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på reglerne.

Derfor opfordrer Motorstyrelsen til, at virksomheder sætter sig godt ind i reglerne, før deres varebiler bruges til flytning af private møbler eller i forbindelse med afhentning af børn.

For at hjælpe virksomhederne har Motorstyrelsen udarbejdet vejledningsmateriale, hvor reglerne for anvendelse af varebiler er beskrevet. Her fremgår det fx, at det er tilladt at hente mad i arbejdstiden i en gulpladebil, men det er ikke tilladt at køre til fritidsaktiviteter i varebilen.

Hvis man vil benytte en varebil på gule plader til private formål, skal man købe et dagsbevis.

Virksomheden kan også registrere varebilen til hel eller delvis privat anvendelse. Samtidig skal varebilen have monteret papegøjeplader i stedet for gule nummerplader, og der skal betales privatbenyttelsesafgift.

Læs mere om reglerne i Motorstyrelsens vejledning.