Gyldig fra

Kontrolaktion: Bilister skal betale registreringsafgift

Motorstyrelsen gennemførte fredag en kontrolaktion på Læsø, hvor halvdelen af de standsede bilister nu skal betale registreringsafgift.

Efter en målrettet kontrolaktion på Læsø fredag kan især en række udlændinge se frem til at skulle betale relativt store beløb i registreringsafgift. Motorstyrelsen gennemførte kontrolaktionen  i samarbejde med Nordjyllands Politi.

”Knap halvdelen af de bilister, som vi standsede, var udlændinge, der havde bopæl i Danmark. De havde ikke sørget for at omregistrere og få danske nummerplader på deres biler indenfor fristen på 30 dage, og derfor skal de betale fuld registreringsafgift”, siger Claus Holm, der er underdirektør i Motorstyrelsen.

Udover at standse en række bilister satte Motorstyrelsens medarbejdere vejledningsfoldere bag vinduesviskerne på udenlandske biler samt varevogne, der manglede cvr-nummer og navn på siden af køretøjerne.

”I lyset af at kontrolaktionen på Læsø varede i mindre end fire timer, var antallet af kontrolsager relativt højt. Det bekræfter, at det er vigtigt at gennemføre vejlednings- og kontrolaktioner i alle dele af landet. Bilisterne skal naturligvis betale den afgift, som de er forpligtet til. Hverken mere eller mindre”, siger Claus Holm.

Resten af året gennemfører Motorstyrelsen en lang række kontrolaktioner i Danmark.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.

 

Yderligere oplysninger:
Journalister: 72 22 15 00
Presse@motorst.dk