Gyldig fra

Motorstyrelsen lancerer sin egen podcast

Motorstyrelsen fejrer sin 4-års fødselsdag den 1. juli med at lancere sin egen podcast. Podcast fra Motorstyrelsen er til alle med interesse for registrering og afgiftsberegning af køretøjer i Danmark. Samtidig giver podcasten også lytterne et indblik i vores arbejde i Motorstyrelsen.

Motorstyrelsen arbejder løbende med at nå bredt ud med vejledning om afgifter på biler, motorcykler og andre motorkøretøjer. I dag sker det blandt andet via hjemmesiderne skat.dk og motorst.dk, via vejledningsmateriale og i informationskampagner.

“Vi ønsker at gøre vores vejledning tilgængelig for så mange som muligt, og derfor forsøger vi os også konstant med nye metoder og platforme. Vi håber, at vi med vores nye podcast kan nå ud til endnu flere, der er interesserede i vores arbejde med at sikre, at alle betaler de korrekte motorafgifter i Danmark”, siger Motorstyrelsens direktør, Jørgen Rasmussen.

Podcast fra Motorstyrelsen bliver lanceret på Motorstyrelsens 4-års fødselsdag, den 1. juli 2022. Podcasten styres af en vært, som i hvert afsnit har en eller flere medarbejdere fra Motorstyrelsen i studiet, hvor de introducerer lytterne til et bestemt emne indenfor Motorstyrelsen område.

“Podcast er en unik måde at formidle på. Det tilgodeser dem, som får mere ud af at lytte, og dem, som gerne vil blive klogere, mens de arbejder, motionerer eller sidder i bussen eller bilen. Samtidig får vi med podcasten også mulighed for at bringe lytterne tættere på vores medarbejdere og vores arbejde, fx ved at tage dem med ud til en af vores kontroller”, siger Jørgen Rasmussen, der selv medvirker i det første afsnit af podcasten.

I Podcast fra Motorstyrelsen fortæller Jørgen Rasmussen blandt andet om, hvad Motorstyrelsen har ansvaret for, og hvordan Motorstyrelsen samarbejder med borgere og virksomheder.

Podcasten udkommer én gang om måneden, og afsnittene kommer både til at handle om de mange regler, som findes på motorområdet, og til at give lytterne et indblik i, hvordan Motorstyrelsen arbejder.

“Det er vores håb, at vores podcast kan medvirke til at gøre det lettere for borgere og virksomheder at forstå reglerne på motorområdet, fordi de bliver præsenteret i en samtale mellem værten og vores medarbejdere. Men vi kommer ikke til at levere fyldestgørende forklaringer i podcasten. Der vil vi stadig henvise til vores vejledning på blandt andet skat.dk”, siger Jørgen Rasmussen.

Alle afsnit af Podcast fra Motorstyrelsen bliver tilgængelige her på Motorstyrelsens hjemmeside og på diverse podcastplatforme, fx Apple Podcast, Google Podcasts og Podbean.

Gå til Podcast fra Motorstyrelsen

 

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 400 medarbejdere.

Yderligere oplysninger

Journalister
Telefon: 72 22 15 00
presse@motorst.dk

20220621LHO 0969