Gyldig fra

Nu kan motorcykler også omregistreres med Motorstyrelsens app Ejerskifte

Tusindvis af bilejere benytter allerede Motorstyrelsens app Ejerskifte, når de skal omregistrere en bil. Nu er appen blevet opdateret, så borgere også kan omregistrere motorcykler og andre køretøjer på få minutter via appen.

Motorstyrelsens app, Ejerskifte, gør det hurtigere og mere sikkert at foretage den lovpligtige omregistrering, når der fx skal købes og sælges brugte biler. Det tager kun ganske få minutter at få styr på alle de praktiske detaljer ved en bilhandel, hvis man benytter den brugervenlige app.

”Siden Ejerskifte blev lanceret for 10 måneder siden er appen blevet benyttet ved flere end 17.000 bilhandler. Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra brugerne af appen, og jeg er meget glad for, at appen nu også kan benyttes, hvis man handler med motorcykler, campingvogne, trailere eller andre typer af køretøjer”, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Alene med personbiler bliver der foretaget flere end 200.000 private handler om året.

”Vores app fjerner en stor del af den usikkerhed, der tidligere har været forbundet med at handle køretøjer privat. Samtidig gør appen det let for både køber og sælger at foretage ejerskiftet på få minutter”, siger Claus Holm.

Det er købers ansvar at foretage et ejerskifte i Motorregistret, hvor fristen for omregistrering siden nytår har været fire hverdage. Indtil ejerskiftet er gennemført, skal sælgers forsikringer dække eventuelle skader, som bliver forvoldt af køber, og sælger får tilsendt en eventuel fartbøde eller p-afgift. De problemer opstår ikke, hvis man benytter appen, hvilket gør det mere sikkert. I appen foregår omregistrering og valg af forsikringsselskab med det samme, og køber kan desuden få oplyst, om der er restgæld i køretøjet.

Læs mere om appen i faktaark fra Motorstyrelsen.

Ejerskifte kan downloades i App Store og Google Play.

Motorstyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.

Yderligere oplysninger:
Journalister: 72 22 15 00
Presse@motorst.dk