Gyldig fra

Ny frist: Danskerne har til den 5. april, før deres udenlandske bil skal være ude af Danmark

I foråret brugte flere danskere deres udenlandske bil til at komme hjem fra eksempelvis deres sommerhus i udlandet som følge af COVID-19. Nu forlænger regeringen fristen for, hvornår bilen skal være ude af Danmark, til 5. april 2021. Det sker i sammenhæng med, at regeringen netop har udmeldt yderligere restriktioner, som har virkning hen over jul og nytår.

Tidligere i år gav regeringen danskere med eksempelvis sommerhus i udlandet mulighed for at benytte deres udenlandsk indregistrerede bil til at komme hjem til Danmark og have den i landet frem til 31. december 2020. Den frist forlænges nu frem til 5. april 2021.

Fristforlængelsen giver danskerne mulighed for at vente lidt længere, før de skal føre deres udenlandsk indregistrerede bil ud af landet. Det skyldes, at smittetallet fortsat er højt, og regeringen netop har udmeldt yderligere restriktioner, som har virkning hen over jul og nytår. Dertil kommer, at store dele af Europa fortsat er hårdt ramt af coronapandemien.

”Regeringen ønsker naturligvis ikke at tvinge danskere til at køre deres udenlandske bil ned gennem Europa eller betale en kæmpe afgifts-bøde midt i den her krise. Derfor forlænger vi fristen for at tage sin bil ud af landet indtil 5. april. Til den tid håber vi, coronapandemien er aftaget, så de får mulighed for at køre bilen tilbage til eksempelvis deres sommerhus”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Forlængelsen træder i kraft den 31. december 2020 og gælder frem til den 5. april 2021.

Køretøjet må fortsat kun blive brugt direkte til grænsen fra førerens bopæl.

Spørgsmål vedr. de nye regler:
Motorstyrelsen
Tlf. 72 22 15 15

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk