Gyldig fra

Nye hjemmesider skal vejlede selvanmeldere

Motorstyrelsen er i gang med at forbedre informationen til virksomheder, der er eller ønsker at blive selvanmeldere, og de kan nu finde særlig information på skat.dk/selvanmelder.

Selvanmeldere er virksomheder, der er godkendt, så de selv kan fastsætte registreringsafgiften på køretøjer i Motorregistret.

Motorstyrelsen er i øjeblikket i gang med at forbedre vejledningen til selvanmelderne på skat.dk. Det gælder både virksomheder, der overvejer at blive selvanmeldere, og de cirka 1.000 virksomheder, der allerede er registreret som selvanmeldere.

"Vi styrker vores information på nettet til selvanmeldere, fordi vi har konstateret, at der er behov for mere vejledning. Samtidig vil vi gerne hjælpe nye selvanmeldere godt på vej, og med de nye sider på skat.dk får både eksisterende og nye selvanmeldere et sted, hvor de kan finde relevant information", siger direktør i Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen.

I første omgang har Motorstyrelsen offentliggjort tre sider:

  • Sådan bliver du selvanmelder
  • Sådan bliver du afmeldt som selvanmelder
  • Generelt om at være selvanmelder.

Motorstyrelsen planlægger at offentliggøre flere nye sider for selvanmeldere i løbet af foråret.

Der er også planlagt sider henvendt til selvangivere, som er leasingvirksomheder, der er godkendt til at angive registreringsafgift i Motorregistret. Og til efteråret tilføjes vejledning til nummerpladeoperatører, som er forhandlere eller synshaller, der har ret til at håndtere nummerplader på vegne af Motorstyrelsen.