Gyldig fra

Nye regler om miljøzoner omfatter varebiler uden partikelfilter

Den 1. juli træder nye regler om miljøzoner i kraft. Ældre varebiler, der ikke har partikelfilter, må ikke køre i de nye miljøzoner.

Varebiler, der er registreret første gang før den 1. januar 2012, og som ikke har et partikelfilter monteret, lever ikke op til nye miljøkrav, som træder i kraft den 1. juli 2022.

Miljøstyrelsen udsender for tiden breve til ejere af varebiler, der ifølge oplysninger i Motorregistret er omfattet af de nye regler om miljøzoner.

I Motorregistret kan du tjekke, om din varebil er registreret med partikelfilter.

Er dit køretøj registreret forkert?

Hvis du mener, dit køretøj har et fabriks- eller eftermonteret partikelfilter, som ikke er registreret korrekt, skal du få dette registreret ved syn i en synshal. Du skal i den forbindelse medbringe korrekt dokumentation. Du kan læse mere på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Har du betalt partikeludledningstillæg, selvom dit køretøj har et partikelfilter, kan du søge om at få refunderet det betalte tillæg.

  1. Log på TastSelv
  2. Vælg Kontakt og Skriv til os.
  3. Vælg Bil og motor à Afgifter à Ejer- og vægtafgift.
  4. Skriv hvilket køretøj, det handler om, og hvilken periode du søger om tilbagebetaling for.
  5. Tryk Send.

Du kan læse mere om miljøzoner og partikelfilter på hjemmesiden www.miljoezoner.dk.

Hvad er partikeludledningstillæg?

Hvis du ejer en dieseldrevet personbil eller en dieseldrevet varebil med en tilladt totalvægt på op til 3.500 kg, og bilen ikke er udstyret med et godkendt partikelfilter, skal du betale et årligt partikeludledningstillæg.

Du kan finde satserne for partikeludledningstillæg på siden Alt om bilbeskatning på Skatteministeriets hjemmeside i enten vægtafgiftsloven (hvis du betaler vægtafgift) eller i brændstofforbrugsafgiftsloven (hvis du betaler grøn ejerafgift). Alternativt kan du bruge vores vejledende afgiftsberegner.

Hvis du ejer en varebil registreret første gang inden 18. marts 2009 med en tilladt totalvægt på op til 3.500 kg og uden et godkendt partikelfilter, skal du betale partikeludledningstillægget fra 2017 og frem.