Gyldig fra

Virksomheder bør fra juli logge på Motorregistret med MitID Erhverv

Fra 30. juni 2023 begynder Digitaliseringsstyrelsen at erstatte NemID medarbejdersignatur med MitID Erhverv. Det betyder, at virksomheder, der bruger B2B-løsninger til at logge på Motorregistret, bør skifte til MitID Erhverv-OCES3-certifikater senest 30. juni 2023. Der vil nemlig ikke være support til NemID efter 1. juli 2023.

Fra 30. juni 2023 begynder Digitaliseringsstyrelsen at erstatte NemID medarbejdersignatur med MitID Erhverv. NemID til erhverv vil fortsætte med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023.

Det betyder, at virksomheder, der bruger B2B-løsninger til at logge på Motorregistret, bør skifte til MitID Erhverv-OCES3-certifikater senest 30. juni 2023. Der vil nemlig ikke være support til NemID efter 1. juli 2023.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST) er i gang med at implementere MitID Erhverv i Motorregistret og tester i øjeblikket den nye løsning med en række eksterne interessenter. Hvis din virksomhed vil teste løsningen med OCES3-test-certifikat, kan I få vejledning ved Line Kramer på mail [email protected].

Overgangen til MitID Erhverv betyder også, at der sker ændringer i forhold til, hvordan virksomheden administrerer medarbejdernes rettigheder til områder i virksomhedens TastSelv Erhverv på skat.dk.