Gyldig fra

Henvendelser vedrørende for lidt indbetalt registreringsafgift

Som det er fremgået af medierne, har en række bilforhandlere indbetalt mindre i registreringsafgift, end de har oplyst på kundens faktura. Nedenfor kan du se, hvordan du skal forholde dig, hvis du mener, der er indbetalt for lidt i registreringsafgift.

Som det er fremgået af medierne – senest i forbindelse med en tv-udsendelse på Kanal 5 onsdag aften – har en række bilforhandlere indbetalt mindre i registreringsafgift til staten, end de har oplyst på kundens faktura.

Bilejere og forhandlere kan henvende sig til Skatteforvaltningen, hvis de har kendskab til, at der er blevet betalt for lidt i registreringsafgift af et køretøj.

Nedenfor kan se du, hvordan du som henholdsvis bilejer og bilforhandler skal forholde dig, hvis du mener, at der er betalt for lidt i registreringsafgift.

Bilejer:

Hvordan undersøger jeg, hvor meget der er betalt i registreringsafgift af min bil?

Gå ind på hjemmesiden https://motorregister.skat.dk/.

Vælg registreringsafgift → vis køretøjsvurderinger → indtast registreringsnummer, stelnummer eller KID-nummer. Så kan du se, hvor meget der er betalt i registreringsafgift. Beløbet skal stemme overens med det, der står på din faktura fra forhandleren.

Hvor skal jeg henvende mig?

Hvis du opdager, at der ikke er overensstemmelse mellem det afgiftsbeløb, der er opgivet i henholdsvis Motorregistret og på din faktura, kan du kontakte bilforhandleren for at få rettet fejlen.

Du kan også henvende dig til Motorstyrelsen ved at logge på skat.dk med dit NemID – vælg ”Kontakt” i højre hjørne. Dernæst vælger du Skriv til os → Indsend/indberet til os → Skattesnyd og sort arbejde.
Her kan du skrive en besked til Motorstyrelsen, og du skal uploade din faktura på bilen.

Du kan også ringe til Motorstyrelsen på 72 22 28 71 og oplyse, at der er betalt for lidt i registreringsafgift på din bil. Det er muligt at være anonym i forbindelse med henvendelsen, hvis du ringer fra et hemmeligt nummer og ikke oplyser, hvem du er.

Får jeg som ejer af bilen en opkrævning, hvis der er betalt for lidt i registreringsafgift?

Nej, det er forhandlerens ansvar at indbetale det korrekte beløb i registreringsafgift.

Hvad sker der, når jeg har henvendt mig til Motorstyrelsen?

Motorstyrelsen kan ikke hjælpe dig med et eventuelt krav mod forhandleren. Hvis du mener, at du har penge til gode hos forhandleren, skal du henvende dig direkte til forhandleren.

Motorstyrelsen kan på grund af tavshedspligten ikke oplyse, om din henvendelse får konsekvenser for forhandleren, da du ikke er part i en eventuel sag mellem Motorstyrelsen og forhandleren.

Bilforhandler:

Hvordan kan du som forhandler henvende dig til Motorstyrelsen, hvis du har indbetalt for lidt i registreringsafgift af en eller flere biler?

Som forhandler kan du skrive til Motorstyrelsen ved at logge ind med virksomhedens NemID på skat.dk og vælge ”Kontakt” i højre hjørne.

Dernæst vælger du Skriv til os → Bil og Motor → Forkert indberettet registreringsafgift.

Du skal vedhæfte slutseddel, salgsfaktura, grundlag for værdifastsættelse (ved brugt køretøj) eller købsfaktura (ved nyt køretøj).

Hvordan forholder Motorstyrelsen sig til et eventuelt mellemværende mellem bilejer og forhandler?

Motorstyrelsen forholder sig ikke til et eventuelt mellemværende mellem bilejer og bilforhandler.