Kontrolaktion: Tre ud af fire bilister får bøde eller øget afgift

Motorstyrelsen gennemførte torsdag en kontrolaktion ved Frederikshavn. Den viste, at tre ud af fire ikke havde deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden.

Motorstyrelsen gennemførte torsdag i samarbejde med Nordjyllands Politi en kontrolaktion. Her blev et tocifret antal bilister ved Frederikshavn standset.

Kontrollen betyder, at en række køretøjsejere nu skal betale fuld afgift af deres køretøjer, ligesom en række virksomhedsejere får en bøde for ikke at have cvr. nr. og virksomhedsnavn på bilen. Den høje andel, som står til at betale en bøde eller højere afgift, skyldes, at Motorstyrelsens indsats bygger på intelligente kontroller og risikovurderinger:

”Heldigvis følger de fleste reglerne, men gennem vores målrettede kontrolaktioner kan vi se, at der stadig er behov for os ude på landevejene. I går udstedte vi blandt andet bøder til en række virksomhedsejere, der ikke havde fået sat virksomhedsnavn og cvr. nr. på deres køretøj. Der var også flere bilister, som ikke havde betalt den korrekte afgift – for eksempel havde en udenlandsk bilist ikke fået danske nummerplader på sin bil, selv om han bor i Danmark”, siger Motorstyrelsens underdirektør Jørgen Rasmussen.

Motorstyrelsens løbende kontrolaktioner viser, at der er tilfælde, hvor køretøjer ikke er registreret korrekt, eller borgere ikke har betalt de afgifter, de burde.

”Langt de fleste danskere vil gerne betale de rigtige afgifter og følge reglerne. Kontrollen kan med andre ord ikke stå alene. Derfor supplerer vi med en vejledningsindsats - og alle bilister, der er i tvivl om reglerne, er meget velkomne til at tage kontakt til os i Motorstyrelsen”, siger Jørgen Rasmussen og tilføjer, at Motorstyrelsen i år gennemfører kontroller i hele landet.

Hvis bilisterne er i tvivl om reglerne, kan de læse om reglerne på skat.dk/motor eller ringe til Motorstyrelsen på tlf. 72 22 15 15.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 300 medarbejdere.

 

Yderligere oplysninger:
Anders Green
Pressekonsulent
Tlf.nr: 72 22 15 00
Anders.Green@motorst.dk